Opleiding en onderwijs – Huisartsenpraktijk Maasbree – MAASBREE

Opleiding en onderwijs

Binnen onze praktijk worden nieuwe doktersassistenten, praktijkondersteuners en verpleegkundig specialisten opgeleid en wordt er onderwijs gegeven aan geneeskundestudenten en coassistenten van de geneeskunde opleiding van de Universiteit Maastricht.

Daarnaast volgen ook alle medewerkers van onze praktijk geregeld onderwijs om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen; De huisartsen zelf zijn verplicht om 40 uur per jaar te besteden aan nascholing om up to date te blijven maar ook voor het behoud van hun registratie als huisarts. De praktijkondersteuners, verpleegkundig specialist en de assistentes volgen nascholingen, deels georganiseerd door de stichting Deskundigheidsbevordering van Cohesie en deels door interne nascholing die door de eigen huisartsen verzorgd wordt.

Een belangrijke vorm van nascholing binnen onze praktijk is de gespreksregistratie. Gesprekken met de assistente aan de telefoon kunnen voor onderwijsdoeleinden opgenomen worden. Deze gesprekken kunnen dan nabesproken worden met de huisarts om ervan te leren. Er wordt dan zowel naar het medisch inhoudelijke aspect gekeken als naar het verloop van de communicatie. Alle gesprekken vallen onder het beroepsgeheim en worden na 1 week automatisch gewist.